LOGO

Такмичења ученика

Знања и вештине ученика, стечена у настави и усавршена активним учешћем ураду школских секција, своју потврду добијају учешћем на различитим такмичењима и сусретима, на нивоу региналне и решубличке организације „специјалних“ школа.

Ученици наше школе су својим културно уметничким стваралаштвом, литералним радовима и музичко-сценским наступом увек постизали запажене резултате и на регионалним и на Републичким спортским сусретима. Освајана су прва места и златне медаље у спортским такмичењима, у стоном тенису, кошарци, малом фудбалу, атлетици. Током протеклих година постојања освојене су бројне награде и признања на републичким такмичењима ученика специјалних школа, у области радног стваралаштва, за занимања које се изучавају у Школи.

За разлику од ранијих година, када су смотре и сусрети ученика „специјалних“ школа били далеко масовнији и чешћи, данашња временас и тешка материјална ситуација су значајној мери нарушили континуитет традиције окупљања и дружења ученика „специјалних“ школа из целе Србије, (некада и из целе бивше СФРЈ).

Последњих година ученици основне и средње школе учествују на републичким спортским сусретима и републичким такмичењима у подручју рада Машинство и обрада метала, за занимање бравар и даље остварујући запажене резултате. Признања и награде које су ученици Школе остварили на такмичењима и сусретима налазе се на страници Успеси и постигнућа ученика.