ДАН МИРА

Широм света се 21. септембар обележава као Међународни дан мира. Резолуцијом Уједињених нација (УН) из 2001. године, тај је датум је одређен за дан ненасиља и прекида непријатељстава на глобалном нивоу.
Међународни дан мира утемељила је Генерална скупштина УН 1981. године у циљу обележавања и јачања идеала мира међу свим народима и државама, наменивши за његово обиљежавање трећи уторак у септембру. 20 година касније, посебном резолуцијом ГС УН-а 2001. године, проглашен је Међународни дан мира – 21.септембар и обавезан свет да тога дана у години бар мисли о миру и да га обележи разним скуповима, манифестацијама, концертима и маршевима.
У нашој школи овај Дан обележен је порукама мира које су ученици написали на часовима српског језика.Од порука и цртежа направљен је пано који је истакнут у холу школе.Деца нижих разреда из боравка направили су занимљив постер којим поручују шта мисле о миру. Како деца виде и разумеју шта значи живети у миру исказали су кроз лепе поруке и цртеже који осликавају мир, повезаност, слогу и разумевање.Нама је важно да тако и остане јер како деца кажу КАД ЈЕ МИР СВИ СУ СРЕЋНИ!!!