Дан школе „Видовдан“ – Наш 48-ми рођендан

Завршетак сваке школске године увек означава годину више у нашем постојању и нову страницу у нашем летопису. Тако је било и ове године, обележавањем Дана школе, уз пригодни културно-уметнички програм и пријем званица.

Тим поводом директор школе Соња Савић је гостовала на јутарњем програму борске радио-телевизије, представила је резултате и достигнућа школе у претходних годину дана, али и планове за будућност. (линк за прилог: http://rtvbor.rs/video-m/player/gosti-budilice/budilica-gostovanje-sonja-savić-,-14-jun-2016-rtv-bor)

Централни догађај у обележавању Дана школе била је завршна приредба ученика, коју су припремила деца из свих нивоа основне и средње школе. Деца су се представила рецитатoрским тачкама, плесним кореографијама и хорским певањем, потпомогнути хором ученика основне школе „Вук Караџић“. Певало се о радости, рецитовало о љубави и играло у ритму морске сирене. Многобројни гости и званице, родитељи ученика и њихови наставници имали су прилику да виде умеће и труд ученика и наставника који су припремали приредбу, уз помоћ својих наставника: Марине Радичевић, Илић Зорице, Станке Голубовић, Татјане Ђуровић, Снежане Марић, Драгане Станковић.

Обележавању Дана школе су присуствовале бројне званице: члан Општинског већа општине Бор за образовање др. Горан Јоксимовић, директори неколико основних школа, представници Дома здравља, Центра за социјални рад, представници организација цивилног друштва, многобројни пријатељи школе, бивши радници-пензионери, родитељи ученика.

Целокупан догађај испратила је регионална телевизија Бор и забележила прилог, који можете погледати на линку: http://rtvbor.rs/vesti/3379-šoso-„vidovdan“-obeležila-48-godina-postojanja