Присуство семинару о примени ABA методе у раду са децом/ученицима из аутистичног спектра

Стручни тим школе, предвођен директором Савић Соњом, присуствовао је уводном семинару посвећеном АБА методу – начинима и могућностима њене примене у вртићу, школи и родитељском дому. Семинар су заједнички организовали Друштво дефектолога Србије и н.в.о. „Аутизам право на живот“, а одржан је 2. априла 2015. године у општини Стари граду Београду.

Семинар је био подељен у два дела – пленарни и питања/одговори.

Циљ семинара био је да се истакне важност увођења и будуће примене, и у нашој средини,  успешних метода у раду са децом/особама из аутистичног спектра, али и свих оних који имају потешкоће у комуникацији и понашању. Семинар је био намењен стручној јавности, родитељима и свим заинтересованим странама. Скупу је присуствовало преко 300 људи, махом стручњака, са искуством у раду са децом са поремећајима аутистичног спектра. Предавач је била АБА терапеут и супервизор Дана Џамић, из Велике Британије. Она је говорила о свом искуству у овој области и о пракси из Велике Британије, изазовима који стоје пред наставницима, родитељима, дефектолозима, али  и доносиоцима одлука када је реч о једнакоправном образовању и подршци деце/особама из аутистичног спектра како у  учионици тако и у породичном дому. 

Снимак целокупног предавања постављен је на сајту удружења „Аутизам – право на живот“ на линку: http://www.autizampravonazivot.org.rs/

IMG_3902 IMG_3900 IMG_3899 IMG_3895