LOGO

Светски дан особа са Дауновим синдромом

Светски дан особа са Дауновим синдромом

Поводом Светског дана особа са Дауновим синдромом 21.03.2017.школа „Видовдан“ организовала је неколико догађаја којима је обележила овај датум и указала на проблеме и потребе ових особа.

У јутарњем програму телевизије Бор гостовали су директор школе дефектолог Соња Савић, родитељ Виолета Стојановска и бивша ученица школе са Дауновим синдромом Сања Стојановска. Разговарало се о проблемима у току школовања ове деце као и о томе шта раде та деца након завршетка школовања. У преподневним сатима, око 11 часова наставници и ученици школе поставили су инфо штанд испред тржног центра Макси, на коме су одговарали на питања пролазника и делили информативне лифлете.

У просторијама школе организован је пријем и окупљање садашњих и бивших ученика са Дауновим синдромом и њиховим родитељима, што је били прилика да се размене искуства и разговара о могућностима за унапређење квалитета друшвеног живота деце и одраслих особа са Дауновим синдромом.

Прилог са гостовања у емисији Борске телевизије „Будилица“ налази се на линку: https://www.youtube.com/watch?v=erI5ml-tN9w а прилог емитован у дневно-информативној емисији вести је на линку: https://www.youtube.com/watch?v=7ZTAaUofdt0