LOGO

Успеси на спортским такмичењима

Традиција учешћа Школе на спортским сусретима и такмичењима ученика „специјалних“ школа датира још из времена када је наша установа почињала са радом. Сваке године традиционално су се организовали сусрети СОШ-а и специјалних одељења ученика Тимочког региона, Републички сусрети, ( ранијих година и Савезна такмичења и сусрети пионирског стваралаштва Југославије).  Освајали смо прва места и златне медаље у спортским такмичењима и то у стоном тенису, кошарци, малом фудбалу, атлетици. Међу значајније награде и признања, које су ученици освајали у ранијој историји Школе, издвајамо:

  • прво место у стоном тенису (1973.);
  • свеукупни победници 3.сусрета ученика специјалних школа Тимочке крајине (Зајечар 1975., Кладово 1977., Неготин 1979., Зајечар 1980.);
  • прво место на 12. сусретима СОШ у кошарци и атлетици (Параћин, 1984.);
  • прво место у стоном тенису на Републичким сусретима (Кладово, 1985.),
  • прва места у спортским дисциплинама на Републичким сусретима (Ниш, 1987.).

2002.г Обреновац је био домаћин Сусрета ученика основних и средњих школа деце са сметњама у развоју. У појединачној конкуренцији освојене су 3 златне, 2 сребрне и 2 бронзане медаље, а у екипним такмичењима понели смо 4 пехара, тако да је основна школа "Видовдан" са 7 медаља и 4 пехара освојила и пехар Победника Сусрета и проглашена за најбољу у Србији.

Екипа средње школе „Видовдан" у Бору у укупном пласману је заузела треће место; У појединачном пласману освоно је 6 медаља и то: две златне, једна сребрна и три бронзане.

Ученици школе за основно и средње образовање „Видовдан" у Бору учествовали су на Републичким спортским сусретима који су се 2003. године одржали у Шапцу. Ученици наше школе освојили су пет медаља (четири златне и једна бронзана за дисциплине у атлетици)

Прво место у стоном тенису освојила је екипа девојчица. Запажен наступ имали су и средњошколци, са освојеним првим местом у скоку у даљ и у трчању на 8о метара за девојчице појединачно и екипно, док је екипа дечака је била трећа у фудбалу).

На Републичким спортским сусретима ученика основних и средњих школа 2004. у Обреновцу, основци су се такмичили у конкуренцији мушкараца у стоном тенису и атлетици. У екипној конкуренцији у стоном тенису дечаци су освојили друго место, док су у атлетици у појединачној конкуренцији освојили треће место и бронзану медаљу у бацању кугле.

Средњошколци су у мушкој конкуренцији били други у стоном тенису, друго место заузела је екипа школе "Видовдан" и у атлетици.

На VII Републичким спортским сусретима у Обреновцу 2005-е године, екипе школе "Видовдан постигле су запажене резултате. Фудбалери основне школе заузели су прво место у фудбалу, стонотенисери су били други а у укупном пласману екипа је трећа. Основци су се из Обреновца вратили са два пехара, за освојено прво место у фудбалу и за укупан пласман. Екипа средње школе добила је и пехар заосвојено треће место у укупном пласману.

На Републичким спортским сусретима СПОРТХУС 2007., за ученике основних и средњих школа ученици наше школе су били веома успешни и вратили су се са неколико медаља. Ученици основне школе освојили су 1 златну и 4 бронзане медаље у дисциплини атлетика појединачно. Средњошколаци су освојили 1 бронзано медаљу појединачно за дисциплину атлетика. У екипним спортовима ученици основне школе (дечаци) освојили су 2. место у атлетици и З.место у стоном тенису и малом фудбалу. Ученици средње школе били су први у малом фудбалу, а трећи у атлетици и стоном тенису.

На Републичким спортским сусретима ученика одржаним у Бајиној Башти школске 2011/2012 године ученици наше школе освојили су треће место екипно у атлетици.

Школске 2012/2013 године Републичко спортско такмичење је одржано у Спортском центру „Олимп“ у Београду. Ученици основне школа су освојили прво и треће место у дисциплини скок у даљ, а ученици средње школе  прво место у дисциплинама скок у даљ и трчање на 100м. Екипно је освојено треће место у атлетици. Екипа школе за основно и средње образовање „Видовдан" у Бору на Републичким сусретима освојила је друго место у фудбалу.

Борска екипа имала је запажене резултате у атлетици (треће место у бацању кугле за девојчице и у трчању на 100 м за дечаке). У укупном пласману девојчице су треће у стоном тенису и у атлетици а мушкарци у обе дисциплине четврти. Подједнако успешни били су и основци, са освојеним трећим местом у скоку у даљ и у бацању кугле. У екипном пласману освојено је треће место у стоном тенису а друго место у фудбалу.

Leave a comment