9.Мај- Дан Европске Уније

Данас се широм Европе обележава  Дан Европске Уније,као и Дан победе над фашизмом.Овим поводом наставници Снежана Цокић и Владислав Цонић одржали су предавање за ученике средње школе.

Својом презентацијама подсетили су нас на погубне последице и страхоте које су са собом донеле идеологије као што су фашизам и национализам.Као и да се заједничком борбом свих  народа,може победити зло.

Вредности као што  су: слобода, демократија, једнакост, људскo достојанство, солидарност ,за које се залажу земље чланице Европске Уније су вредности којима треба да тежи читаво човечанство. Мото ЕУ Уједињени у различитости – добра је смерница заједничкога деловање  ученика, родитеља, наставника.

Поред подсећања на дан који се обележава данас, кроз презентацију ученици су имали прилике да се боље упознају са земљама чланицама Европске уније као и са њиховим обележјима, храном , обичајима и свим што их посебно издваја.Посебно је било занимљиво чути и химне тих чланица како би ученици имали заиста прави доживљај о земљама којима се данас говорило.Свака част колегама на тако занимљивом приказу и презентацији која ће верујемо деци много значити!