Обележен јубилеј 50 година рада и постојања школе „Видовдан“

Са завршетком наставне године наставља се традиција одржавања приредбе поводом Дана школе. Ове године било је посебно свечано јер је обележен велики јубилеј – 50 година рада и постојања школе, који је обележен уз пригодни културно-уметнички програм и пријем званица,који се реализовао у сали музичке школе“Миодраг Васиљевић“ у Бору 14.06.2018.године у 17.30 часова.

Тим поводом директор школе Соња Савић је гостовала на јутарњем програму борске радио-телевизије, у ТВ емисији „Будилица“, представила је резултате и достигнућа школе у претходних годину дана, као и планове за будућност. (линк за прилог: www.youtube.com/watch?v=x3wVZM6bWkE 

Централни догађај у обележавању Дана школе била је завршна приредба ученика, коју су припремила деца из свих разреда основне и средње школе. Ученици су се представили рецитатoрским тачкама, плесним кореографијама и хорским певањем, потпомогнути хором ученика основне школе „Вук Караџић“. Уводни део програма, под називом „Ој Србијо“, био је испуњен родољубивими свечарским песмама о Србији, где су старији ученици показали колико воле и знају о својој земљи, школи, историји. Централни део програма био је испуњен кратком, пригодном представом „Јежева кућица“. У финалном, уједно најсвечанијем делу програма изведена је хорска обрада песме „Сви смо ми исти “.. Многобројни гости и званице, родитељи ученика и њихови наставници имали су прилику да виде умеће и труд ученика и наставника који су припремали приредбу, уз помоћ својих наставника: Снежане Марић, Татјане Ђуровић,  Ирене Обретковић, Наде Тодоровић, Ненада Митића,Николе  Машић Стојана, Силване Јовановић, Добриле Илић, Драгане Станковић, Наташе Ракић, Таисије Ристић, Станке Голубовић ,и техничке подршке у сценографији и изради костима Данице Радовановић и  Марије Стојковић и Миодраг Недељковић (презентација школе).

Обележавању Дана школе су присуствовале бројне званице: Тамара Пауновић, чланица Општинског већа за образовање, директори неколико основних школа, представници Центра за социјални рад, представници организација цивилног друштва, многобројни пријатељи школе, бивши радници-пензионери, родитељи ученика. Колико је умеће и труд наших колега у припремању ове приредбе говорио је громки аплауз публике и сузе које су измамила сва деца окупљена на бини у самој завршници програма.

Целокупан догађај испратила је регионална телевизија Бор и забележила прилог, који можете погледати на линку: . www.youtube.com/watch?v=p2tyQhJ-T7k