Школа Видовдан добила програм Mozabook – донацијом Удружења Културни центар Садака

Mozabook – најпознатији и најквалитетнији презентациони образовни софтвер стигао је у нашу школу. Великодушношћу нашег бившег суграђана и пријатеља школе Мехмета Синановића, председника удружења Културни центар Садака, из Француске обезбеђена су новчана средства за набавку овог мултимедијалног програма, незамењивог у савременој интерактивној настави. Програм је набављен од предузећа Академија Филиповић из Јагодине, које је овом приликом одржало презентацију о овом образовном алату и његовим могућностима. Презентација је била организована за директоре и стручне сараднике борских основних и средњих школа, запослене наставнике у школи и представнике медија. 

Реализацијом ове донације Школа се приближава остваривању циља осавремењивање наставе и метода рада са ученицима увођењем савремених информационо комуникационих технологија. Наставак сарадње са Академијом Филиповић заказан је за средину новембра месеца, када ће за све запослене бити организована тродневна обука у коришћењу система паметне табле и одговарајућих мултимедијалних програма и програма за презентацију.

Још једном велико хвала нашим новим – старим пријатељима из удружења Културни центар Садака, на челу са Господином Мехметом Синановићем. Прилог са овог догађаја који је забележила Борска радио телевизија можете погледати на адреси: http://rtvbor.rs/vesti/4153-softver-na-poklon-%C5%A1koli-vidovdan