Школа Видовдан добила сензорну собу

Захваљујући благодарности и великодушности наше бивше суграђанке, а сада успешне пословне пословне жене, госпође Сузи Амброуз, која живи и ради у Лондону, наша школа је добила сензорну собу – специјализовани кабинет за терапијски метод сензорне интеграције. Свечаности отварања присуствовали су донаторка, госпођа Сузан Амброуз, Заменик председника општине Саша Вукадиновић, члан Општинског већа за образовање др Горан Јоксимовић, директори основних школа, колеге сарадници из других школа, родитељи, запослени, представници штампаних и електронских медија. Присутне је поздравила директор школе Соња Савић, изразивши захвалност за велики дар школи и колико је велики значај ове донације за унапређење квалитета рада и подршке са ученицима са најсложенијим сметњама у развоју. Након поздравних говора, сензорну собу су свечано отворили девојчица Натали – ћерка госпође Аброуз и дечак Милош, ученик наше школе, по којима је соба и добила назив. Присутни гости су имали прилику да разгледају собу и да се упознају са свим елементима и понудом могућих активностима и вежби која се могу реализовати.

Отварањем сензорне собе школа Видовдан се прикључила малом броју установа и школа, а свакако је прва школа у овом делу Србије које располажу условима за спровођење терапије сензомоторне интеграције. У сензорној соби обављаће се терапија деце и младих са сложеним сметњама у менталном развоју, деце са поремећајима аутистичног спектра, са вишеструким сметњама, са поремећајима пажње и потешкоћама у понашању и прилагођавању, а чије су потешкоће најчешће у вези са претераном или смањеном сензорном осетљивошћу.

Вест о отварању сензорне собе забележила је и регионална телевизија Бор и иста је доступна на следећем линку: http://rtvbor.rs/vesti/1759-%C5%A1oso-%E2%80%9Evidovdan%E2%80%9C-dobila-senzornu-sobu