Светски дан особа са Дауновим синдромом

Поводом Светског дана особа са Дауновим синдромом 21.03.2017.школа „Видовдан“ организовала је неколико догађаја којима је обележила овај датум и указала на проблеме и потребе ових особа.

У јутарњем програму телевизије Бор гостовали су директор школе дефектолог Соња Савић, родитељ Виолета Стојановска и бивша ученица школе са Дауновим синдромом Сања Стојановска. Разговарало се о проблемима у току школовања ове деце као и о томе шта раде та деца након завршетка школовања. У преподневним сатима, око 11 часова наставници и ученици школе поставили су инфо штанд испред тржног центра Макси, на коме су одговарали на питања пролазника и делили информативне лифлете.

У просторијама школе организован је пријем и окупљање садашњих и бивших ученика са Дауновим синдромом и њиховим родитељима, што је били прилика да се размене искуства и разговара о могућностима за унапређење квалитета друшвеног живота деце и одраслих особа са Дауновим синдромом.

Прилог са гостовања у емисији Борске телевизије „Будилица“ налази се на линку: https://www.youtube.com/watch?v=erI5ml-tN9w а прилог емитован у дневно-информативној емисији вести је на линку: https://www.youtube.com/watch?v=7ZTAaUofdt0